Atletiek op Texel

De Atletiekvereniging Texel is op 18 juni 1984 opgericht door een groep enthousiaste hardlopers en sympathisanten die reeds actief waren betrokken bij de organisatie van wedstrijden en trimlopen op Texel, zoals De Zestig van Texel, de Halve Marathon van De Waal en de Winterbosloop.

 

Ergens in begin 1999 is het idee ontstaan om een kunststofbaan te realiseren. De vereniging was zeer voldaan toen in september 2003 werd de volwaardige kunststofbaan werd geopend. Op de baan wordt veel getraind.

Maar Texel heeft meer te bieden en is een unieke plek voor hardlopers. Gedurende het zomerseizoen worden er wekelijks meerdere recreatieve lopen georganiseerd waarbij naast de prestatie de gezelligheid een belangrijke plaats innemen. Ze zijn voor menig terugkerende Texelbezoeker een vast item op de vakantieagenda.

Buiten het toeristische hoogseizoen organiseert AV Texel vele hardloopwedstrijden zoals de serie Bos en Duincrosses. Als er geen wedstrijden op het programma staan dat wordt er op zondagochtend in het bos De Dennen een duurloop gehouden, waar naast de AV Texel leden ook gasten van harte welkom zijn. Tijdens de duurlopen komen vele verrassende plekjes van het eiland voorbij. U bent van harte uitgenodigd.

Zie voor meer informatie over AV Texel op de website: http://www.avtexel.nl/

Texel Halve Marathon
Het initiatief voor de organisatie van de Texel Halve Marathon is genomen door individuele leden van Atletiekvereniging Texel (AV Texel) die met enige regelmaat loopevenementen bezoeken. De organisatie van de Halve Marathon Texel is in handen van Stichting Texel Atletiek opgericht vanuit de AV Texel. De bestuursleden van de Stichting Texel Atletiek zijn tevens lid van AV Texel.