Fietsroute

Fietsroute en uitkijkpunten

Een fietsroute langs het parcours en de uitkijkpunten. Een ideaal traject voor de sportieve toeschouwer om naast de deelnemers tevens van het mooie Texel te genieten.

 1. Veerhaven ’t Horntje De Texel Halve Marathon (en 10 km) heeft een unieke start vanaf de veerboot. Ruim 1.650 lopers vanaf het autodek het eiland op zien rennen,  is een geweldig gezicht. De start mag je als toeschouwer dus niet missen!
 2. Supermarkt Goënga / Koffiecafé In den Knip, Den Hoorn (5km)
  De plaatselijke fanfare DEK zal de deelnemers in Den Hoorn muzikaal onthalen. Op het plein scheiden de wegen van de 10 en 21 kilometer. Een gezellige plek om te genieten van muziek, een goed kopje koffie of exotische thee en de lopers toe te juichen!
 3. Bos en Duin, Restaurant/brasserie/appartementenhotel (10 km)
  Bos en Duin beschikt over een gezellig restaurant met een meer dan uitstekende keuken. Aan de rand van het bos een ideale stop om tijdens uw tocht als begeleider te genieten van diverse specialiteiten van het eiland.  Voor de toeschouwers van snelle atleten is er natuurlijk altijd de mogelijk  om snel een kopje koffie met appelgebak of kersenvlaai te nuttigen.
  Bos en Duin, Restaurant/brasserie/appartementenhotel (10 km) Tel. (0222) 315 541.
 4. Westerslag Strandpaviljoen Paal 15 (12 km)
  Strandpaviljoen Westerslag is een gezellig paviljoen met een zonnig terras. Vanaf dit terras heb je mooi uitzicht op de deelnemers die hier het strand opgaan. En kun je ze onder het genot van een hapje en een drankje aanmoedigen! Westerslag Strandpaviljoen Paal 15, Westerslag, Tel. (0222) 314847.
 5. De Worsteltent / Hotel de 14 Sterren (17,5 km)
  Supporters en toeschouwers kunnen hier uitrusten en hun favorieten aanmoedigen. Er zijn zelfs gratis massage behandelingen.  De hardlopers zullen sterk in hun hardloopschoenen moeten staan  want de verleiding zal groot zijn om te stoppen. Lekker (uit)rusten op het mooie grasterras. Genieten van de hardst lopende (worstel)- hamburger van het eiland, of de legendarische kip-pompoen sandwich. De Worsteltent, Smitsweg 6, Afslag 11, (0222) 310 288.
 6. Finish / Groeneplaats Den Burg (10 + 21 km)
  De lopers finishen op de Groeneplaats in Den Burg. Niet alleen de  finish maakt dit ‘uitkijkpunt’ de moeite waard. Het centrum bruist van de activiteiten! Er is een Kidsrun, gezellige muziek en de winkels zijn geopend. Direct aan het plein gelegen vindt u Hotel Restaurant De Lindeboom, Groeneplaats 4, Den Burg, (0222) 312 041.