14e editie Texel Halve Marathon gaat niet door!

Beste deelnemer aan de 14e Texel Halve Marathon,

Na het meteorologische noodlot dat ons in 2019 trof bij 13e editie, wordt de 14e Texel Halve Marathon slachtoffer van een nog groter gevaar. De impact en vooralsnog blijvende gevolgen van de Coronacrisis zijn voor ons te groot om op 27 september 2020 de Texel Marathon op een verantwoorde wijze te organiseren. Daarom heeft het bestuur van de Texel Halve Marathon helaas moeten besluiten om de 14e editie niet door te laten gaan.

Overleg met overheden en de noodzakelijke aanpassingen i.v.m. bootstart, finish en deelnemersvervoer, maakte het evenals in 2019 niet mogelijk om een hardloopwedstrijd te organiseren op een wijze die wij passend en verantwoord vinden.

Binnen de beperkingen als gevolg van de Coronacrisis is het niet mogelijk gebleken om de gezondheid van deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en medewerkers te waarborgen. Daarom is afgelasting van de Texel Halve Marathon voor ons de enige optie.

De inmiddels overvolle loopagenda in het najaar laat het helaas niet toe om het evenement te verplaatsen naar een later tijdstip in 2020. Er wordt er dus voor het 2e jaar op rij geen Texel Halve Marathon georganiseerd, iets wat ons ten zeerste spijt. Het organisatieteam van de Texel Halve Marathon zet daarom in op een 15e editie in 2021.

Het inschrijfgeld zal worden terugbetaald. In februari zal iedereen zich weer gewoon moeten inschrijven. Wij hopen op uw begrip en begroeten u graag als deelnemer bij de 15e Texel Halve Marathon in 2021!

Met sportieve groet,

Bestuur Texel Halve Marathon

Voor vragen kunt u mailen naar info@texelhalvemarathon.nl