Texel Halve Marathon 2021 afgelast

De vijftiende editie van de Texel Halve Marathon, die eind september 2021 zou plaatsvinden, gaat niet door. De organisatie heeft besloten het evenement af te gelasten gezien de onzekerheid over de tegen die tijd geldende coronamaatregelen. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om tijdig de vereiste afspraken te maken met de veiligheidsregio.

Er hebben meer factoren meegespeeld bij het besluit. Zo is de voorbereidingstijd te kort geworden om een groot evenement als de Texel Halve Marathon te kunnen organiseren. Ook is, wederom vanwege de situatie rond het coronavirus, niet zeker of vanaf de TESO-veerboot gestart kan worden. Bovendien kennen onze sponsoren een moeilijke tijd.

Het organisatieteam betreurt het besluit ten zeerste en heeft onderzocht of er alternatieven voorhanden waren. Omdat er gehecht wordt aan het behoud van het unieke karakter van de loop, vindt de organisatie iedere vervangende vorm voor de Texel Halve Marathon geen optie. Verplaatsing naar een later moment in 2021 bleek helaas ook niet mogelijk. De voor de start noodzakelijke boot is dan in onderhoud.

Wij hopen van harte dat in 2022 het houden van evenementen weer mogelijk wordt.