Veel gestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op vragen die reeds eerder zijn gesteld door andere deelnemers. Wellicht zit de informatie waar u naar op zoek bent erbij.

Startnummer en deelnemer info
 • Hoe en wanneer ontvang ik mijn startnummer?

De organsiatie streeft ernaar om het uw startnummer en laatste deelnemer info uiterlijk 10 dagen voor het evenement bij u af te leveren per post op het adres dat bij de inschrijving is ingevoerd.

Via inschrijven.texelhalvemarathon.nl kunt u de gegevens checken en eventueel aanpassen om er zeker van te zijn dat uw startnummer op het juiste adres wordt afgelverd. 

 • Heb een startnummer overgenomen. Hoe ontvang ik mijn startnummer?

Als u als nieuwe deelnemer de gegevens (Naam, Adre, etc.) heeft gewijzigd meer dan 14 dagen voor het evenement zal  het startnummer bij u worden afgeleverd.

Heeft u minder dan 14 dagen voor het evenement een startnummer overgenomen dan kunt ervan uitgaan dat het startnummer is verstuurd naar de originele deelnemer. Neem hiermee contact op om uw startnummer te verkrijgen.

Via inschrijven.texelhalvemarathon.nl kunt u de gegevens checken en eventueel aanpassen om er zeker van te zijn dat uw startnummer op het juiste adres wordt afgelverd. 

 • Is er nog een mogelijkheid om een startnummer over te schrijven naar een nieuwe deelnemer tijdens de laatste 14 dagen voor het evenement?  

Als laatste mogelijkheid kunt u op de zaterdag voor het evenement tussen 14:00 en 16:00 uur bij het wedstrijdsecretariaat in Hotel De Lindeboom in Den Burg, nog wijzigen of over laten schrijven. Dit is de laatste mogelijkheid indien de door te voeren wijziging ook daadwerkelijk mogelijk is.

De start
 • Hoe laat is de start?

Alle onderdelen starten gelijtijdig omstreeks 12:25 uur. De werkelijke starttijd is afhankelijk van de startboot en het einde van de ontscheppingsprocedure. Bij de Texel Halve Marathon staat de kapitein van de startboot aan het roer (en hoorn) en bepaald hij waneer er wordt gestart!

 • Hoe wordt er gestart?

De starter zal het startschot lossen dat direct wordt overgenomen door de kapitein die de scheepshoorn van de startboot zal gebruiken om op het eiland aan te kondigen dat de lopers er aankomen. De 6 van Den Hoorn zal ook starten op het geluid van de scheepshoorn van de TESO veerboot.  

Naar de start, Texel Halve Marathon lopersshirt

 

 • Ik kom met de trein naar Den Helder op de zondagochtend en mag starten vanaf de boot. Waar moet ik rekening mee houden?

Het station is ongeveer 15 minuten lopen van Willemsoord en vanaf Willemsoord is het nogmaals 10 minuten lopen naar de autokaartverkoop bij het opstelterein van de (start)boot. Het neemt toch al gauw 25-30 minuten van station Den Helder naar de boot. Alternatief is om de buslijn 33 te nemen. Hou wel rekening met het feit dat je uiterlijk de bus van 11:10 uur neemt naar boot die vertrekt om 11:30 uur. Het is van belang om deze bus te nemen omdat u vanaf de uitstaphalte nog minimaal 5-10 minuten nodig heeft om het opstelterein via de autokaartvekoop te bereiken. Ik kom met de trein naar Den Helder op de zondagochtend en mag starten vanaf de boot. Waar moet ik rekening mee houden?

 • Ik kom met de trein naar Den Helder op de zondagochtend en heb een eilandstart of neem deel aan de 6 van Den Hoorn. Welke boot naar Texel moet ik nemen?

Het eenvoudigste is om de buslijn 33 te nemen vanaf het station Den Helder naar de veerhaven. U dient uiterlijk de bus van 11:10 uur te nemen voor de boot van 11:30 uur. U kunt ook lopen vanaf het station Den Helder naar de boot. Houdt rekening met 25-30 minuten lopen! Dus een trein eerder naar Den Helder is geen overbodige luxe. Op Texel – Eilandstart: op Texel aangekomen kunt u vanaf de boot lopende naar de eilandstart die zich op het haventerein bevindt. – De 6 van Den Hoorn: bij de boot zal om 12:00 uur de laatste bus naar Den Hoorn vertrekken om deelnemers af te leveren voor de satrt in Den Hoorn. De bus zal klaar staan de noordzijde van de boot bij de overige bussen.

 • Ben al op Texel. Hoe kom  ik op de veerhaven?

De organsiatie heeft bussen beschikbaar gesteld om deelnemers vanaf het busstation De Elemert in Den Burg (bij de vijver) naar de veerhaven en Den Hoorn te brengen. Kom op tijd van het busstation om er zeker van te zijn dat u op tijd op de veerhaven bent om de startboot niet te missen danwel om op tijd te zijn voor de eilandstart .

Na de finish

 

 • Waar kan ik mijn kleding terugvinden na de finish

Uw kleding die op Texel of in Den Helder heeft ingeleverd voordat u de startboot bent opgegaan of heeft plaatsgenomen in ghet startvak voor de eilandstart, is voor u weer beschikbaar aan het plein voor de plaatselijke vestiging van de Rabobank. Deze vindt u aan de achterzijde van het podium.

 • Waar kan ik mijn Texel Halve Marathon lopersshirt ophalen?

In principe kunt op zaterdag reeds u lopersshirt ophalen tussen 14:00 – 16:00 uur op de Groeneplaats, bij Hotel De Lindeboom, in Den Burg. Bent u niet in de gelegenheid of bent u zondag’s vanuit Den Helder gestart dan ligt us lopersshirt voor u klaar na de finish.

Aan uw startnummer vindt u een coupon voor uw lopershirt met maataanduiding. Tegen inlevering van deze coupon kunt u het Texel Halve Marathon lopersshirt verkrijgen.

 • Hoe kom ik na de finish vanuit Den Burg terug naar de boot

Voor deelnemers is er vervoer terug naar de boot. Tot 18:00 uur rijden er bussen van Den Burg naar de veerhaven. Deelnemers en toeschouwers die via FietsenOpTexel.nl een fiets hebben gehuurd kunnen kostenloos gebruik maken van deze bussen.

Inschrijven

Vanaf waneer kan ik inschrijven?

De aanmelding voor alle onderdelen gaat open op 1 februari ’s nachts om 00:00 uur.

Waar kan ik inschrijven?

Om in te kunnen schrijven dient u zich eerst aan te melden. Hiervoor gaat u naar aanmelden.texelhalvemarathon.nl Let op!  Eerst aanmelden is noodzakelijk. Meer info: Aanmelden & Inschrijven 2018

Waarom moet ik mij eerst aanmelden?

Inschrijven bij de Texel Halve Marathon is elkaar jaar weer ‘een dingetje’; het evenement is populair bij lopers en er zijn een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. Om onnodig wachten te voorkomen is de inschrijfprocedure opgesplists in 2 stappen: 1. Aanmelden en 2. Inschrijven. Dit doen we nu al enkele jaren en werkt prima. Meer info: Aanmelden & Inschrijven 2018

Kunnen we inschrijven als groep/bedrijf met meerdere lopers tegelijkertijd?

Dat kan niet via de regulier individuele inschrijving: 1. Aanmelden en 2. Inschrijven. Daar geldt: ‘first come, first serve’ Voor bedrijven en (loop) groepen heeft de organisatie 2 opties beschikbaar gemaakt met een aantal extra faciliteiten voor deelnemers en toeschouwers. Voor De Texel Beleving en het Texel team Arrangement kan men zich aanmelden buiten de reguliere individuele inschrijving om.

Wat zijn de kosten en wat krijg ik ervoor?

Meer informatie over de kosten en hetgeen u hiervoor ontvangt: Deelnamekosten & faciliteiten  

Geen antwoord gevonden

Kunt u geen antwoord vinden op uw specifieke vraag?

Stuur dan een e-mail naar info@texelhalvemarathon.nl en we gaan ons best voor u doen!