Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op vragen die reeds eerder zijn gesteld door andere deelnemers. Wellicht zit de informatie waar u naar op zoek bent erbij.

Inschrijven

Vanaf wanneer kan ik inschrijven?

De aanmelding voor alle onderdelen gaat open op 1 februari ’s nachts om 00:00 uur.

Waar kan ik inschrijven?

Om in te kunnen schrijven dient u zich eerst aan te melden. Hiervoor gaat u naar aanmelden.texelhalvemarathon.nl
Let op!  Voor een normale inschrijving is eerst aanmelden noodzakelijk.
Meer info: Aanmelden & Inschrijven 2020

Waarom moet ik me eerst aanmelden?

Inschrijven bij de Texel Halve Marathon is elk jaar weer ‘een dingetje’; het evenement is populair bij lopers en er zijn daardoor een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. Om onnodig wachten te voorkomen is de inschrijfprocedure opgesplitst in 2 stappen:    1. Aanmelden en 2. Inschrijven. Dit doen we nu al enkele jaren en dat werkt prima.
Meer info: Aanmelden & Inschrijven 2020

‘Eigen Deelnemers’

‘Eigen deelnemers’ die van een vrijwilliger van de Texel Halve Marathon een inschrijfcode hebben ontvangen, kunnen zich met deze inschrijfcode direct inschrijven op inschrijven.texelhalvemartahon.nl . Voor een ‘Eigen deelnemer’ draagt de vrijwilliger ‘zijn steentje’ al bij aan het evenement!

Kunnen we inschrijven als groep/bedrijf met meerdere lopers tegelijkertijd?

Dat kan niet via de reguliere individuele inschrijving. Dit gaat via de 2 stappen: 1. Aanmelden en 2. Inschrijven.
En hiervoor geldt: ‘first come, first serve’.

Voor bedrijven en (loop) groepen heeft de organisatie een optie beschikbaar met enkele extra faciliteiten voor deelnemers en toeschouwers: Texel Team Arrangement. Deelname middels het Texel Team Arrangement kan worden aangemeld buiten de gebruikelijke individuele inschrijving om.

Wil je met een grote groep van meer dan 50 lopers deelnemen?

Wellicht kunnen we iets voor u organiseren als u met zoveel komt! Te allen tijde zal het aantal starters vanaf de boot beperkt zijn maar is de Eilandstart een prima alternatief voor een grote groep.

Om lekker met zijn allen op Texel te komen lopen neem contact op met info@texelhalvemartahon.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten en wat krijg ik ervoor?

Meer informatie over de kosten en wat u hiervoor ontvangt: Deelnamekosten & faciliteiten  

Vorig jaar 1e, 2e of 3e in een categorie?

Deelnemers die in het voorgaande jaar als 1e, 2e of 3e zijn geëindigd in een categorie worden door de organisatie persoonlijk uitgenodigd om (gratis) deel te nemen. Hiermee hebben ze altijd een startbewijs en kunnen zij hun prestatie van de vorige editie van de Texel Halve Marathon bevestigen.

Deze persoonlijke uitnodiging is niet overdraagbaar!

Wijzigen inschrijving

U bent in geschreven maar wilt u een wijziging door voeren.

Alle opties voor het wijzigen van uw gegevens vindt u hier: Wijzigen inschrijving

Startnummer en deelnemer info
 • Hoe en wanneer ontvang ik mijn startnummer?

De organisatie streeft ernaar om uw startnummer en laatste deelnemer info uiterlijk 10 dagen voor het evenement bij u af te leveren per post op het adres dat bij de inschrijving is ingevoerd.

Via inschrijven.texelhalvemarathon.nl kunt u de gegevens checken en eventueel aanpassen om er zeker van te zijn dat uw startnummer op het juiste adres wordt afgeleverd. 

 • Heb een startnummer overgenomen. Hoe ontvang ik mijn startnummer?

Als u als nieuwe deelnemer de gegevens (naam, adres, etc.) heeft gewijzigd meer dan 14 dagen voor het evenement zal  het startnummer bij u worden afgeleverd.

Heeft u minder dan 14 dagen voor het evenement een startnummer overgenomen dan kunt ervan uitgaan dat het startnummer is verstuurd naar de originele deelnemer. Neem hiermee contact op om uw startnummer te verkrijgen.

Via inschrijven.texelhalvemarathon.nl kunt u de gegevens checken en eventueel aanpassen om er zeker van te zijn dat uw startnummer op het juiste adres wordt afgeleverd. 

 • Is er nog een mogelijkheid om een startnummer over te schrijven naar een nieuwe deelnemer tijdens de laatste 14 dagen voor het evenement?  

Als laatste mogelijkheid kunt u op de zaterdag voor het evenement tussen 14:00 en 16:00 uur bij het wedstrijdsecretariaat in Hotel De Lindeboom in Den Burg, nog wijzigen of over laten schrijven. Dit is de laatste mogelijkheid indien de door te voeren wijziging ook daadwerkelijk mogelijk is.

De start
 • Hoe laat is de start?

Alle onderdelen starten gelijktijdig omstreeks 12:25 uur. De werkelijke starttijd is afhankelijk van de startboot en het einde van de ontschepingsprocedure. Bij de Texel Halve Marathon staat de kapitein van de startboot aan het roer (en hoorn) en bepaalt hij wanneer er wordt gestart!

 • Hoe wordt er gestart?

De starter zal het startschot lossen dat direct wordt overgenomen door de kapitein die de scheepshoorn van de startboot zal gebruiken om op het eiland aan te kondigen dat de lopers er aankomen. De 6 van Den Hoorn zal ook starten op het geluid van de scheepshoorn van de TESO veerboot.

Naar de start, Texel Halve Marathon lopersshirt

 

 • Ik kom met de trein naar Den Helder op zondagochtend en mag starten vanaf de boot. Waar moet ik rekening mee houden?

Het station ligt op 15 minuten lopen van Willemsoord/De Kampanje en vanaf Willemsoord is het nogmaals 10 minuten lopen naar de autokaartverkoop bij het opstelterrein van de (start)boot. Het neemt toch al gauw 25-30 minuten van station Den Helder naar de boot. Alternatief is om buslijn 33, vanaf het station te nemen. Houd wel rekening met het feit dat je uiterlijk de bus van 11:10 uur neemt naar de boot die vertrekt om 11:30 uur, vanaf Texel. Het is van belang om deze bus te nemen omdat u vanaf de uitstaphalte nog minimaal 5-10 minuten nodig heeft om het opstelterrein via de autokaartverkoop te bereiken. 

 • Ik kom met de trein naar Den Helder op zondagochtend en heb een eilandstart of neem deel aan de 6 van Den Hoorn. Welke boot naar Texel moet ik nemen?

Het eenvoudigste is om buslijn 33 te nemen vanaf het station Den Helder naar de veerhaven van Den Helder. U dient uiterlijk de bus van 11:10 uur te nemen voor de boot van 11:30 uur naar Texel. U kunt ook lopen vanaf het station Den Helder naar de boot. Houdt rekening met 25-30 minuten lopen! Dus een trein eerder naar Den Helder is geen overbodige luxe. Op Texel – Eilandstart: op Texel aangekomen kunt u vanaf de boot lopende naar de eilandstart die zich daar op het haventerrein bevindt. – De 6 van Den Hoorn: bij de boot zal om 12:00 uur de laatste bus naar Den Hoorn vertrekken om deelnemers af te leveren voor de start in Den Hoorn. De bus zal klaar staan de rechterzijde van de boot bij de overige bussen.

 • Ben al op Texel. Hoe kom  ik op de veerhaven?

De organisatie heeft bussen beschikbaar gesteld om deelnemers vanaf het busstation De Elemert in Den Burg (bij de vijver) naar de veerhaven en Den Hoorn te brengen. Kom op tijd van het busstation om er zeker van te zijn dat u op tijd op de veerhaven bent om de startboot niet te missen of om op tijd te zijn voor de eilandstart .

Na de finish

 

 • Waar kan ik mijn kleding terugvinden na de finish

Uw kleding die op u Texel of in Den Helder heeft ingeleverd voordat u de startboot bent opgegaan of heeft plaatsgenomen in het startvak voor de eilandstart, is voor u weer beschikbaar aan het plein voor de kledingwinkel van Moerbeek, in Den Burg.

 • Waar kan ik mijn Texel Halve Marathon lopersshirt ophalen?

In principe kunt op zaterdag reeds u lopersshirt ophalen tussen 14:00 – 16:00 uur op de Groeneplaats, bij Hotel de Lindeboom, in Den Burg. Bent u niet in de gelegenheid of bent u ’s zondags vanuit Den Helder gestart dan ligt uw lopersshirt voor u klaar na de finish.

Aan uw startnummer vindt u een coupon voor uw lopersshirt met maataanduiding. Tegen inlevering van deze coupon kunt u het Texel Halve Marathon lopersshirt verkrijgen.

 • Hoe kom ik na de finish vanuit Den Burg terug naar de boot

Voor deelnemers is er vervoer terug naar de boot. Tot 17:30 uur rijden er bussen van Den Burg naar de veerhaven. Deelnemers en toeschouwers die via FietsenOpTexel.nl een fiets hebben gehuurd kunnen kosteloos gebruik maken van deze bussen.
Na 17.30 uur kunt u gebruik maken van Connexxion lijn 28, tegen het normale OV  tarief.

Geen antwoord gevonden

Kunt u geen antwoord vinden op uw specifieke vraag?

Stuur dan een e-mail naar info@texelhalvemarathon.nl en we gaan ons best voor u doen!

Sponsoren

Ondersteuning