Naar de boot – Texel

Een flink aantal deelnemers verblijft reeds op het eiland of is afkomstig van Texe. Al deze ‘Texelse deelnemers’ dienen naar veerhaven ’t Horntje te komen voor de start.

Alle deelnemers die vanaf de veerboot starten nemen de startboot van 11.30 uur naar Den Helder. Voor de eilandstarters is op het opstelterrein van TESO een speciaal startvak ingericht waar de deelnemers zich dienen te melden en waar ze worden ‘opgewarmd’.

Startnummer zonder E = toegang tot startboot

Op vertoon van het startnummer (zonder E) gaan de deelnemers aan de zuid/rechterzijde lopend de veerboot op. De linkerzijde is gesloten!

Startnummer begint met E = Eilandstart

Begint het startnummer met de letter E dan is er plaats gereserveerd in het startvak voor de Eilandstart op het opstelterrein.

Kleding inname

kleding-texelDe deelnemers leveren hun kleding in op het plein naast de wachtruimte van de TESO op de veerhaven. De deelnemer ontvangt een startnummer waaraan een bagagelabel zit. De kledingtas dient hieraan bevestigd te worden. De kleding wordt vervoerd naar de finish in Den Burg.

Let op: aan boord van de veerboot is geen kledinginname!

Het informatiecentrum is gevestigd in de wachtruimte van TESO in het Havenrestaurant Texel op de veerhaven. Het informatiecentrum is geopend van 10.30 – 11.25 uur. In Den Helder komen om 12.00 uur de andere deelnemers aan boord.

Pendelbussen van Den Burg naar de veerhaven

Vanaf 10.00 uur rijden er pendelbussen vanaf het busstation in Den Burg (Elemert) naar de veerhaven op ’t Horntje. Deelnemers vanaf Texel kunnen op vertoon van hun startnummer gratis gebruik maken van de bussen.

Wegbrengen van deelnemers: via noordzijde, TESO-gebouw niet bereikbaar

Deelnemers die zich laten wegbrengen dienen er rekening mee te houden dat het TESO-gebouw, de zuid/rechterzijde, niet bereikbaar is van 10:00 – 13:00 uur. De noordzijde (fietsverhuur) is beschikbaar voor wegbrengen van deelnemers. Indien de chauffeur van de wegbrengers de start wenst bij te wonen dient men te parkeren op het noodopstelterrein van TESO. Bereikbaar door na het uitladen van de wegbrengers terug te rijden naar de stoplichten en vanaf hier de instructies van de verkeersregelaars en politie op te volgen.

Parkeren op het noodopstelterein

Parkeren aan de noordzijde (fietsverhuur) is niet mogelijk. Ten behoeve van de doorstroming en veiligheid zal op en nabij de veerhaven door de politie streng worden toegezien op het handhaven van de tijdelijke maatregelen en daar waar nodig streng edoch rechtvaardig optreden.