Skip to main content

Uniek loopevenement met nautisch karakter

Deelnemers:

Op zondag 29 september is het zover, dan vindt weer de Texel Halve Marathon plaats, een van de mooiste halve marathons in Nederland met een nautisch karakter. De start is uniek, want die vindt plaats vanaf de veerboot. Er is een keuze tussen de halve, een kwart en een achtste marathon. De halve en kwart marathon kunnen gestart worden vanaf de boot of vanaf het eiland. De start vindt plaats om 12:25 uur, wanneer de scheepshoorn van de veerboot klinkt. De achtste marathon start vanuit Den Hoorn. Alle afstanden finishen in het centrum van Den Burg.

Voor de halve marathon geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, voor de kwart marathon van 16 jaar en voor de achtste marathon 12 jaar. Voor jongere deelnemers is er voorafgaand een Kidsrun die wordt georganiseerd door Sportstichting Texel. 

Inschrijven:

De inschrijving start op 1 februari 2024 om 00:00 uur. Op onze hoofdpagina staan buttons die leiden naar de aanmeld- en inschrijfpagina. 

Wil je starten vanaf de boot?

Meld je hiervoor aan door je naam en e-mailadres in te vullen op het "aanmeldformulier bootstart"(stap 1). Je ontvangt binnen 24 uur een e-mail met een code. Ga vervolgens naar het "inschrijfformulier bootstart"(stap 2). Vul jouw gegevens in en tot slot de code. Na betaling van € 45,- via iDeal, heb je je definitief ingeschreven. Je hebt tot en met 2 februari de tijd om je inschrijfcode die je via de e-mail hebt gekregen te activeren. De startplekken vanaf de boot zijn populair dus schrijf je op tijd in! De e-mail met de code zou ook in je spam of ongewenste mail kunnen komen. Hou die dus ook in de gaten. 

Wil je starten vanaf het eiland?

Gebruik hiervoor het "inschrijfformulier eilandstart" en vul je gegevens in. Op de pagina staat een link naar iDeal. Na betaling van € 42,50 ben je ingeschreven. Ook via dit inschrijfformulier kan je je inschrijven voor de achtste marathon die start in Den Hoorn. Deze inschrijving kost 20 euro. 

Wil je met een team deelnemen?

Een contactpersoon meldt het team aan m.b.v. het "inschrijfformulier teams". De contactpersoon vult zijn of haar naam en e-mailadres in en betaalt via iDeal € 225,-. Let op: er kunnen maximaal 25 teams deelnemen dus schrijf je team op tijd in!

De contactpersoon ontvangt na aanmelding en betaling een e-mail met 5 codes en stuurt naar ieder teamlid één van deze codes. Het teamlid gaat vervolgens op de website naar het inschrijfformulier van de gewenste startlocatie en onderdeel en vult de eigen gegevens in. Het teamlid is daarna ingeschreven.

Elke deelnemer krijgt een origineel T-shirt, een medaille en alle verzorging onderweg. Het is niet mogelijk een startbewijs aan te schaffen voor een gereduceerd tarief zonder T-shirt of medaille. 

De start:

De start is voor alle afstanden om 12:25 uur. 

Bootstarters halve marathon en kwart marathon:

Als je zondag al op Texel bent, neem je de veerboot om 11:30 uur vanaf Texel. Deze veerboot vaart naar Den Helder om daar de lopers van ‘de overkant’ op te halen. Vervolgens varen we om 12 uur vanuit Den Helder gezamenlijk terug naar Texel. De lopers verzamelen zich op het bovenste autodek van de veerboot waar een feestband zorgt voor de nodige ‘warming-up’ muziek. De veerboot meert aan, de klep gaat open en de loop start onder het geluid van de scheephoorn van de veerboot.

Eilandstarters halve marathon en kwart marathon:

Zorg ervoor dat je uiterlijk om 12 uur op de veerhaven aanwezig bent. We verzamelen op het auto-opstelterrein op Texel. Als de veerboot op Texel aanmeert en de scheepshoorn klinkt, is ook de eilandstart. 

Starters van de achtste marathon van Den Hoorn:

De start is in het centrum van Den Hoorn om 12:25 uur. Zorg dat je uiterlijk 12:15 uur in daar aanwezig bent.

Vervoer naar de veerhaven voor de lopers die al op Texel zijn:

Er gaan pendelbussen vanuit Den Burg, vanaf de bushalte de Elemert, naar de TESO-veerhaven. Deze pendelbussen rijden van 10 uur tot 11 uur en zijn gratis voor de lopers. Toeschouwers kunnen geen gebruik maken van deze pendelbussen. De laatste pendelbus die vanaf de Elemert naar de TESO-veerhaven rijdt, gaat door naar Den Hoorn voor de lopers van de achtste marathon. Deze bus vertrekt rond 12 uur vanaf de veerhaven. Alleen deze bus rijdt naar Den Hoorn. 

Kleding:

Bij de startplekken staan kledingkarren en iedere kar heeft een letter. Lever je tas in bij een kar naar keuze en onthoud de letter. 
In Den Helder kan je tas worden ingeleverd bij de kledingkarren die staan bij het auto-opstelterrein. Op Texel staan de kledingkarren bij de voetgangersopgang aan de rechterzijde. In Den Hoorn is het ook mogelijk je tas in te leveren. In Den Burg, op het finishterrein in de buurt van het podium, kan je jouw tas weer ophalen bij de kledingkarren. 

Na afloop:

De finish is voor alle afstanden in het gezellige centrum van Den Burg.
Er is er op het finishterrein water, sportdrank en fruit beschikbaar. Masseurs van SIDO-sportmassage zijn aanwezig om de spieren weer wat los te maken. Voor pechvogels is ook de EHBO aanwezig. Als je jouw lopersshirt nog niet hebt opgehaald, kan dat na de finish tegen inlevering van je shirtlabel dat aan jouw startnummer zit. Er is op het plein diverse horeca aanwezig met een hapje en een drankje om nog gezellig na te zitten met je medelopers of toeschouwers. De prijsuitreiking zal plaats vinden op het finishterrein.

Gevonden voorwerpen

Bij de finish staat een tent van de organisatie. Hier kun je vragen of de voorwerpen die onderweg een andere route hebben genomen daar gebracht zijn. 

Douchen:

Wil je na de finish douchen en omkleden? Bij Sporthal TXL aan de Emmalaan is dat mogelijk, het is ongeveer 300 meter lopen vanaf de finish. Er staan borden die de weg wijzen. 

Terug naar de veerboot:

Pendelbussen brengen je terug naar de veerboot. Deze rijden vanaf bushalte de Elemert. De laatste bus vertrekt daar om 18.00 uur. 

Het parcours

1/2 Marathon

1/4 Marathon

1/8 Marathon

De halve Marathon van Texel start over:

© 2023 halvemarathontexel.nl | website door webjongens.nl