Skip to main content

Uniek loopevenement met nautisch karakter

Correspondentie adres:

Secretariaat Texel Halve Marathon
p.a. Hoornderweg 17
1791 PM Den Burg - Texel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bankgegevens

Rabobank
IBAN NL54RABO0129886351
t.a.v. Stichting Atletiek Texel
International payments-BIC: RABONL2U
Website: www.texelhalvemarathon.nl

Ons team

Organisatiecomité

  • Nico Erwich, voorzitter
  • Didy Boerhorst, secretaris
  • Arnold Coehoorn, vrijwilligerscoördinator
  • Anita Rab, penningmeester
  • Klaas van der Duim, coördinator parcours, verkeerszaken en materiaal
  • Peter ter Burg, wedstrijdsecretaris
  • Mariska Pol, coördinator sponsors, PR, sociale media

Comité van aanbeveling

  • Cees de Waal, directeur TESO
  • German da Silva, tweevoudig winnaar New York Marathon

Ook vrijwilliger worden?

Je bent bij ons altijd welkom! Zeker op de dag van het evenement kunnen wij altijd handjes gebruiken of dat nu is als verkeersregelaar, chauffeur of kraamverzorger. Of iets anders wat bij je past. Je kunt dit melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reglementen

Artikel 1:

De Texel Halve Marathon is een prestatieloop en wordt georganiseerd door de Stichting Texel Atletiek en gehouden onder auspiciën van AV Texel, lid van de Atletiekunie. Het wedstrijdreglement van de Atletiekunie is van toepassing op het evenement.

Artikel 2:

De deelnemers en volgers in auto, op de motor of fiets zijn verplicht om aanwijzingen van organisatie en politie onmiddellijk op te volgen.

Artikel 3:

Het volgen van de prestatieloop in auto’s en op motoren is uitsluitend mogelijk wanneer men in het bezit is van een ontheffingsvignet van de organisatie. Fietsers kunnen in beperkte mate de lopers volgen. Het is niet toegestaan om deelnemers op enige wijze te begeleiden en/of uit de wind te houden.

Artikel 4:

Alle deelnemers ontvangen één startnummer met achterop een tijdregistratiechip. Het is verplicht het startnummer zichtbaar en ongevouwen op de borst te dragen. Genodigde lopers mogen hun startnummer niet overdragen aan een andere deelnemer.

Artikel 5:

De deelnemers dienen zich aan het door het organisatie aangegeven parcours te houden. Zij moeten als deelnemer herkenbaar zijn.

Artikel 6:

Het niet opvolgen van artikel 3, 4 of 5 kan tot diskwalificatie van een deelnemer leiden.

Artikel 7:

Deelnemers van boot- en eilandstart zijn verplicht om minimaal 5 minuten voor de start in het startvak (voor de boot is dat het bovenste autodek) aanwezig te zijn.

Artikel 8:

De start van de prestatieloop vindt plaats na het afmeren van de veerboot in de haven van ’t Horntje. Op het geluidsignaal van de boot zullen de prestatielopers van boot en eiland kunnen starten.

Artikel 9:

Voor een betere doorstroming op het parcours dienen langzamere lopers zoveel mogelijk rechts te houden, zodat er links ingehaald kan worden.

Artikel 10:

De registratie van de gelopen tijden van de prestatieloop wordt bepaald op aankomst en bruto tijden. De netto tijden zullen achteraf in de uitslagenlijst zichtbaar worden gemaakt.

Artikel 11:

Er zijn 3 overall prijzen bij de mannen en vrouwen op de halve marathon en de kwart marathon. Daarnaast zijn er prijzen in de diverse categorieën. Tevens zijn er premies beschikbaar voor het verbeteren van het parcoursrecord op beide afstanden.

Artikel 12:

Bij de 21,1 km geldt een tijdslimiet van 150 minuten (2,5 uur) nadat de laatste loper de start is gepasseerd. Bij overschrijding van de limiet kunt u uit de prestatieloop worden genomen. Dat wil zeggen dat u voor eigen risico loopt en dat uw tijd niet meer wordt geregistreerd bij aankomst.

Artikel 13:

De organisatie wijst elke verantwoording van de hand in geval deelnemers of meerijdende begeleiders ziekte of een ongeval overkomt. Dit geldt ook voor vermissing van goederen van deelnemers en begeleiders.

© 2023 halvemarathontexel.nl | website door webjongens.nl