Skip to main content

Uniek loopevenement met nautisch karakter

Veelgestelde vragen:

Inschrijven:

Wanneer is de editie van 2024?

De Texel Halve Marathon zal plaatsvinden op zondag 29 september 2024.

Vanaf wanneer kan ik inschrijven?

De aanmelding voor alle onderdelen gaat open op 1 februari ’s nachts om 00:00 uur.

Akkoordverklaring?

Bij het inschrijven is automatisch een akkoordverklaring voor deelname, als je niet op de akkoordverklaring klikt voor akkoord, kun je je niet inschrijven.

Inschrijven met de code lukt niet?

Heb even geduld, tijdens de inschrijvingen kan het druk zijn. Check ook of je de juiste code hebt ingevoerd, in de mail zitten vaak meerdere codes. Bij de code staat duidelijk inschrijfcode.

Nummer 1 van de vorige editie?

Ben je de gelukkige winnaar van 1 de vorige editie in je categorie, dan hoef je niet in te schrijven. Je krijgt van ons een persoonlijke uitnodiging. Dit kan ook na 1 februari.

Wijzigen:

Mogelijke wijzigingen tot 1 juni 2024

De deelnemer kan tot 1 juni 2024 zijn/haar gegevens wijzigen via de link welke de deelnemer heeft ontvangen bij de inschrijving. De volgende gegevens kunnen de deelnemers zelf aanpassen:
Naam, Adres, Woonplaats, Land, Nationaliteit, Geboortedatum, Geslacht, Telefoonnummer, E-mailadres.

Mogelijke wijzigingen 1 juni t/m 15 augustus 2024

Van 1 juni tot en met 15 augustus 2024 kunnen alleen nog de volgende gegevens worden aangepast:
Naam, Adres, Woonplaats, Land, Nationaliteit, Geboortedatum, Telefoonnummer, E-mailadres.

Onmogelijke wijzigingen na 1 juni
  • Het is niet mogelijk om de maat en het type T-shirt te wijzigen.
  • Het is niet mogelijk om de startlocatie te wijzigen.
  • Het is niet mogelijk om geslacht te veranderen.
Wijziging shirtmaat en van eilandstart naar bootstart v.v.

Niet te wijzigen is de shirtmaat en van eilandstart naar bootstart. Voor de shirtmaat mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info:

Annuleren?

Het kan voorkomen dat je je enthousiast hebt ingeschreven, maar dat het toch niet uitkomt. Annuleren doen wij niet. Je kunt je startbewijs proberen te verkopen via onze Facebookpagina of andere kanalen. De nieuwe deelnemer kan dan zijn gegevens wijzigen, als jij de link, welke jij hebt ontvangen bij de inschrijving doorstuurt naar de nieuwe deelnemer. Dat is dan wel zo vriendelijk.

Aanmelding is vol!

Doordat we geen geld terug storten bij annuleringen is er ook geen wachtlijst. Om aan een startbewijs te komen kun je het beste een oproep plaatsen via de face book pagina van de THM.

Betalen?

Nadat je je hebt ingeschreven, heb je ook direct betaald via I-deal.

Teaminschrijvingen?

Teaminschrijvingen starten ook op 1 februari 00.00 uur. Je kunt je inschrijven voor een team voor maximaal 5 lopers. De lopers dienen allemaal hetzelfde startpunt te hebben, of boot of eiland. De betaling van de teaminschrijvingen gaat ook gelijk via I-deal.

Startbewijzen?

De startbewijzen zullen ruimschoots voor het evenement worden opgestuurd, naar het adres, welke bij ons bekend is. Ben je verhuisd of twijfel je of je het juiste adres heb opgegeven, je kunt dit checken via inschrijven.nl. En met ruimschoots bedoelen wij minimaal 2 weken voor het evenement.

Zijn er pacers of hazen aanwezig?

Op het parcours zijn geen pacers aanwezig. Het kan wel zijn dat je af en toe een haas tegen komt.

Mag ik met mijn hond mee hardlopen?

Dat kan, alleen bij de eilandstart en je dient achteraan te starten. De hond moet de gehele route aangelijnd blijven. Verder gaan wij ervanuit dat je hond zich fatsoenlijk gedraagt naar de andere lopers en eventuele honden. Graag ook de uitwerpselen opruimen op de route. In het finish gebied is het druk, dus zorg dat je nog een paar meter doorloopt en niet lang in het finishvak verblijft.

Mag ik met een buggy lopen?

Dit is mogelijk, alleen bij de eilandstart. Je dient achteraan te starten en zorgen dat andere lopers geen hinder ondervinden van de buggy. In het finish gebied is het druk, dus zorg dat je nog een paar meter doorloopt en niet lang in het finish vak verblijft.

Hoelang mag ik doen over de 1/2 marathon?

Het tijdslimiet voor de halve marathon is 2.30 uur. Kom je na die tijd binnen, sta je niet op de uitslagenlijst. Als je na een bepaalde tijd op een punt op de route komt kan er gevraagd worden om uit de loop te stappen. Loop je door, dan loop je voor eigen risico. Ook de verzorgingsposten kunnen niet meer bemand zijn. 

Wat is er aanwezig op het finishterrein?

Direct na de finish krijg je je welverdiende medaille. In het afgesloten finishterrein waar alleen de lopers mogen komen kan je water, sportdrank en fruit pakken. De EHBO is ook op het finishterrein aanwezig. Mocht je na je loop je spieren willen losmasseren kan je bij SIDO sportmassage terecht. Als je het finishterrein uitloopt kan je je vrienden en familie opzoeken. Op het plein is diverse horeca aanwezig voor een hapje en een drankje. Je kan je lopersshirt ophalen als je dat nog niet gedaan hebt. Ook kan je je bagage wat je hebt ingeleverd ophalen. 

Ook vrijwilliger worden?

Je bent bij ons altijd welkom! Zeker op de dag van het evenement kunnen wij altijd handjes gebruiken of dat nu is als verkeersregelaar, chauffeur of kraamverzorger. Of iets anders wat bij je past. Je kunt dit melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zonder sponsoren kan er geen Texel Halve Marathon bestaan. Wij zijn ontzettend trots op al onze sponsoren en vrienden die zich verbinden aan ons evenement! Bedankt voor jullie steun en bijdrages!

Volg ons op Instagram

© 2023 halvemarathontexel.nl | website door webjongens.nl