Skip to main content

Uniek loopevenement met nautisch karakter

Veelgestelde vragen:

Inschrijven:

Wanneer is de editie van 2024?

De Texel Halve Marathon zal plaatsvinden op zondag 29 september 2024.

De Texel Halve Marathon is traditioneel op de laatste zondag van september. Voor 2025 zal dat 28 september zijn. 

Vanaf wanneer kan ik inschrijven?

De aanmelding voor alle onderdelen gaat open op 1 februari ’s nachts om 00:00 uur.

Akkoordverklaring?

Bij het inschrijven staat een akkoordverklaring voor deelname. Als je niet instemt met de akkoordverklaring, kun je je niet inschrijven.

Inschrijven met de code lukt niet?

Heb even geduld want tijdens de inschrijvingen kan het druk zijn. Check ook of je de juiste code hebt ingevoerd. In de mail zitten vaak meerdere codes. Bij de code staat duidelijk 'inschrijfcode'.

Nummer 1 van de vorige editie?

Ben je de gelukkige winnaar van 1 de vorige editie in je categorie, dan hoef je niet in te schrijven. Je krijgt van ons een persoonlijke uitnodiging. Dit kan ook na 1 februari.

Minimum leeftijden halve, kwart en achtste marathon

De minimum leeftijd is voor de halve marathon 18 jaar, de kwart marathon 16 jaar en de achtste marathon 12 jaar.

Voor jongere deelnemers is er voorafgaande aan de halve marathon een kidsrun in het centrum van Den Burg die wordt georganiseerd door Sportstichting Texel. Aanmelden kan nu nog niet, tegen die tijd zal dat via de website en facebook worden aangekondigd. 

Wijzigen:

Mogelijke wijzigingen tot 31 mei 23.59
 • Wijziging, doorverkoop of annulering is de deelnemer toegestaan met inachtneming van de hierna volgende bepalingen:
  - Bij annulering kan het startbewijs ter overname worden aangeboden. Overnamehandeling en -afspraak vinden plaats tussen aanbieder en overnemer.
  - Door de gegevens van de inschrijving aan te passen via de link, die de deelnemer ontvangt bij de inschrijving, heeft de originele deelnemer) tot en met 31 mei de mogelijkheid om het toegewezen startnummer over te schrijven naar een nieuwe deelnemer
  - Overnemer en aanbieder zijn zelf verantwoordelijk voor de eventuele onderlinge financiële afhandeling en het fysiek overdragen van het startnummer indien dit reeds in het bezit is van de originele deelnemer.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor alle overnamehandelingen.
 • De deelnemer kan tot 31 mei - 23:59 uur zelf zijn/haar gegevens wijzigen via de link die de deelnemer heeft ontvangen bij de inschrijving.
 • Bij wijziging tot 31 mei - 23:59 uur kunnen de volgende gegevens zelf worden aangepast:
  Naam, adres, woonplaats, land, nationaliteit, geboortedatum, geslacht, telefoonnummer, e-mailadres.
 • Voor het wijzigen van onderdelen is het alleen mogelijk om de volgende
  wijzigingen aan te vragen :
  ⮚ ½ marathon bootstart naar ½ marathon eilandstart
  ⮚ ½ marathon bootstart naar ¼ marathon eilandstart
  ⮚ ½ marathon bootstart naar ¼ marathon bootstart
  ⮚ ½ marathon eilandstart naar ¼ marathon eilandstart
  ⮚ ¼ marathon bootstart naar ½ marathon bootstart
  ⮚ ¼ marathon bootstart naar ½ marathon eilandstart
  ⮚ ¼ marathon bootstart naar ¼ marathon eilandstart
  ⮚ ¼ marathon eilandstart naar ½ marathon eilandstart
  ⮚ ½ en ¼ marathon naar ⅛ marathon
 • Voor vragen over wijzigingen een e-mail bericht sturen aan:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mogelijke wijzigingen 1 juni t/m 1 augustus 2024

Vanaf 1 juni tot 1 augustus kunnen gegevens kunnen worden aangepast
door het wijzigingsformulier in te vullen "wijzigingen 1 juni tm 31 juli"
- Naamwijzigingen kunnen na 1 juni kunnen niet meer worden veranderd op het T-shirt
- Na 1 juni is het niet mogelijk om de maat en het type T-shirt te wijzigen

Onmogelijke wijzigingen na 1 juni
 • Naamwijzigingen kunnen niet meer worden veranderd op het T-shirt
 • Het is niet meer mogelijk om de maat en het type T-shirt te wijzigen
Mogelijke wijzigingen na 1 augustus

Vanaf 1 augustus tot en met 25 september kunnen gegevens online worden gewijzigd na betaling van € 5,- administratiekosten
- Na 1 augustus is het niet meer mogelijk om de naam op het startnummer te veranderen. Je loopt met een andere naam op het startnummer, maar wordt wel met de eigen naam in de uitslag
geregistreerd.
▪ Na 25 september kunnen geen wijzigingen meer worden doorgevoerd.
▪ Alleen op de zaterdag voor de wedstrijddag kunnen er in Den Burg van 14:00 uur tot 16:00 uur bij het wedstrijdsecretariaat in Hotel “De Lindeboom” gegevens worden gewijzigd.
De administratiekosten zijn € 5,-. Het is dan ook mogelijk om tegen betaling van €10,- een vervangend startbewijs aan te schaffen. Dit is alleen mogelijk voor deelnemers die reeds zijn ingeschreven. De kosten kunnen alleen via de pin betaald worden, contant betalen is niet mogelijk. 
▪ Let op: deelname onder een andere naam, geslacht en/of onderdeel leidt tot diskwalificatie

Overige vragen:

Annuleren?

Annuleren en uitschrijven deelnemerslijst:
Je hebt tot de zaterdag voor de wedstrijddag de mogelijkheid tot annulering door middel van een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
▪ Er wordt bij annulering geen inschrijfgeld gerestitueerd.
▪ Bij annulering vervallen al jouw rechten op deelname en gebruikmaking van de faciliteiten van de Texel Halve Marathon

Je kunt het startbewijs proberen te verkopen via onze Facebookpagina of andere kanalen. Dit alles op eigen risico. 

Aanmelding is vol

Doordat we geen geld terug storten bij annuleringen is er ook geen wachtlijst. Om aan een startbewijs te komen kun je het beste een oproep plaatsen via onze Facebookpagina.

Betalen

Nadat je je hebt ingeschreven, heb je ook direct betaald via iDeal. Buitenlandse deelnemers kunnen ook direct online betalen via Bankontakt of Sofort. 

Teaminschrijvingen

Een team meldt zich via een contactpersoon aan voor het onderdeel “teams" m.b.v. het "inschrijfformulier teams". De contactpersoon ontvangt na aanmelding en betaling een e-mail met 5 codes en stuurt naar ieder teamlid één van deze codes. Het teamlid gaat vervolgens op de website naar het inschrijfformulier van de gewenste startlocatie en onderdeel en vult de eigen gegevens in. Het teamlid is daarna ingeschreven.

Startbewijzen

De startbewijzen zullen minimaal 2 weken voor het evenement worden opgestuurd, naar het adres dat bij ons bekend is. Ben je verhuisd of twijfel je of je het juiste adres heb opgegeven? Je kunt dit checken via www.inschrijven.nl

Zijn er pacers of hazen aanwezig?

Op het parcours zijn geen pacers aanwezig. Het kan wel zijn dat je af en toe een haas tegen komt.

Mag ik met mijn hond mee hardlopen?

Dat kan alleen bij de eilandstart en je dient achteraan te starten. De hond moet de gehele route aangelijnd blijven. Verder gaan wij ervanuit dat je hond zich fatsoenlijk gedraagt naar de andere lopers en eventuele honden. Graag ook de uitwerpselen opruimen op de route. In het finishgebied is het druk, dus zorg dat je nog een paar meter doorloopt en niet lang in het finishvak verblijft.

Mag ik met een buggy lopen?

Dit is alleen mogeljk bij de eilandstart. Je dient achteraan te starten en zorgen dat andere lopers geen hinder ondervinden van de buggy. In het finish gebied is het druk, dus zorg dat je nog een paar meter doorloopt en niet lang in het finishvak verblijft.

Hoelang mag ik doen over de 1/2 marathon?

Het tijdslimiet voor de halve marathon is 2:30 uur. Kom je na die tijd binnen, dan sta je niet op de uitslagenlijst. Als je na een bepaalde tijd langs een punt op de route komt, kan er gevraagd worden om uit de loop te stappen. Ga je door, dan loop je voor eigen risico. Ook de verzorgingsposten kunnen niet meer bemand zijn. 

Wat is er aanwezig op het finishterrein?

Direct na de finish krijg je je welverdiende medaille. In het afgesloten finishterrein, waar alleen de lopers mogen komen, staan water, sportdrank en fruit klaar. De EHBO is ook op het finishterrein aanwezig. Voor het laten masseren van je spieren kun je bij SIDO-sportmassage terecht. Als je je vrienden en familie wilt opzoeken, loop dan het finishterrein uit. Op het plein is diverse horeca aanwezig voor een hapje en een drankje. Je kan je lopersshirt ophalen als je dat nog niet gedaan hebt. Bij de karren staat jouw bagage die je voor de start had ingeleverd. 

Vrijwilligers

Vrijwilligers die een bijdrage leveren aan de komende Texel Halve Marathon, hebben recht op deelname op een onderdeel naar keuze. Hiervoor ontvangt de vrijwilliger, binnen 2 weken na 1 februari, per mail nadere informatie. Voor de inschrijving moet wel het reguliere inschrijfgeld betaald worden. 

Sponsors

Sponsors hebben per sponsorbedrag à € 250,- recht op een gratis deelnamebewijs (N.B. na 1 juni is er geen T-shirt meer mogelijk). Dit deelnamebewijs geeft recht op een startbewijs op een onderdeel en startlocatie naar keuze. 

De sponsor krijgt per e-mail de code(s) voor de gratis inschrijving. 

De halve Marathon van Texel start over:

Zonder sponsoren kan er geen Texel Halve Marathon bestaan. Wij zijn ontzettend trots op al onze sponsoren en vrienden die zich verbinden aan ons evenement! Bedankt voor jullie steun en bijdrages!

© 2023 halvemarathontexel.nl | website door webjongens.nl